top of page
  • Skribentens bildAnton Säwström

Hur Foci ökade sin försäljning på Amazon med hjälp av AmzelloFoci är en Svensk energidryck som tagits fram med målsättningen att vara ett hälsosammare alternativ. 2021 inledde Foci ett samarbete med Amzello och Foci har sedan dess upptäckt fördelarna med att sälja på Amazon.

Fördelarna med Amazon: Kunderna finns där och de är där för att köpa

En av de främsta fördelarna med att använda Amazon som försäljningskanal, enligt Focis styrelseordförande Anders Fransson, är den enorma tillgången till kunder. Med en mogen och välkänd plattform behöver företag inte bygga upp en helt ny närvaro från grunden. Amazon erbjuder istället en etablerad marknad där kunder redan aktivt söker efter produkter.

Utmaningar på Amazon: Tuff konkurrens

Anders Fransson berättar att efter en lovande start på Amazon stötte Foci på svårigheter när deras produkter började tappa i synlighet. Konkurrensen var hård, och det var en utmaning att sticka ut i mängden av produkter och konkurrenter på plattformen. Foci befann sig långt ned i rank och insåg behovet av expertis för att ta sig uppåt.

Amzello: Partnerskapet som gjorde skillnad

Det var i denna kritiska fas som Foci vände sig till Amzello för att få stöd. Med djupgående kunskap om Amazon började Amzello arbeta tillsammans med Foci för att vända situationen. Genom att noggrant välja och optimera relevanta sökord och systematiskt justera och förbättra produktsidan, hjälpte Amzello Foci att klättra upp i sökresultaten och öka synligheten.

Resultat: Från diket till toppen

Anders Fransson berättar entusiastiskt om den positiva utvecklingen som Amzello möjliggjorde för Foci. Genom kontinuerlig optimering och systematiskt arbete tog Foci sig från en låg ranking till framstående positioner på första sidan. Resultatet var att Foci blev tilldelad Amazons märkning ”Bästsäljare”. Inte bara inom sin underkategori Energidrycker utan även inom huvudkategorin Livsmedel!

Slutsats

Som ett resultat av samarbetet med Amzello har Foci sett en betydande ökning av sin försäljning på Amazon. Focis framgångsresa på Amazon med stöd från Amzello är ett bevis på vikten av att välja rätt partner för att navigera Amazons konkurrensintensiva marknadsplatser över hela världen.

Kontakta Amzello och låt oss hjälpa dig lyckas på Amazon!

Comentarios


bottom of page