top of page
  • Skribentens bildAnton Säwström

Hur Linum ökade sin försäljning på Amazon med hjälp av AmzelloLinum är ett svenskt designvarumärke som tillverkar och säljer högkvalitativa textilier och inredningsdetaljer. Företaget grundades 1980 och har sedan dess vuxit till en ledande aktör inom sitt segment.

2022 inledde Linum ett samarbete med Amzello, en Amazonbyrå som hjälper företag att öka sin försäljning på Amazon. Som ett resultat av samarbetet har Linum sett en betydande ökning av sin försäljning på Amazon.

I den här bloggposten kommer vi att titta närmare på hur Linum ökade sin försäljning på Amazon med hjälp av Amzello.


Linums Amazonsatsning

Med ökande efterfrågan på e-handel och Amazon som den ledande spelaren, insåg Linum att de måste anpassa sig för att fortsätta växa. 2018 etablerade sig Linum därför på Amazon och det öppnade dörrar till en global marknad, men det innebar också hård konkurrens och utmaningar med att hantera produktsidor, marknadsföring och ranking optimering. 2022 inledde Linum därför ett samarbete med Amzello för att öka sin försäljning på Amazon.


Hur Amzello hjälpt Linum

Amzello har hjälpt Linum på flera sätt för att öka sin försäljning på Amazon:

  • Vi har arbetat tillsammans med Linum för att hjälpa dem att återetablera sin närvaro på Amazon UK efter Brexit. Vi stöttade Linum både strategiskt och operativt i denna process och hjälpte dem till en framgångsrik lansering inom deadline

  • Amzello sköter all Linums annonsering på Amazon. Vi använder ett AI-verktyg för att automatisera och förbättra sökordsoptimeringen för deras Amazon Ads. Verktyget analyserar stora mängder data för att identifiera de mest relevanta och effektiva sökorden som kan öka annonsexponeringen och klickfrekvensen. Linum får tack vare det resultat, beslutsfattande baserad på data och automatisering

  • Vi har också sett över Linums produktsidor för att se vart de kan förbättra och optimera ytterligare för att ha ett så informativt, relevant och attraktivt erbjudanden till kunderna på Amazons marknadsplatser som möjligt. Sökord, bilder, erbjudandet och inte minst recensioner är viktiga delar för att lyckas.

Resultaten

Linum har sett en betydande ökning av sin försäljning på Amazon. 2022 ökade Linums försäljning på Amazon med 20% jämfört med föregående år.

Vi är nöjda med resultatet och samarbetet med Amzello och ser fram emot att fortsätta att öka vår försäljning på Amazon,

säger Emma Möllare, digital project & marketplace manager, Linum.


Om du är ett företag som vill sälja på Amazon kan Amzello hjälpa dig. Amzello är en Amazonbyrå som hjälper företag att öka sin försäljning på Amazon. Amzello kan hjälpa dig med allt från optimering av dina produktsidor till skapande av effektiva Amazon Ads kampanjer.

Tveka inte att kontakta oss på Amzello för en gratis konsultation.Comments


bottom of page